În loc de a utiliza infrastructuri scumpe de software și tehnologie, aplicațiile oferă o metodă eficientă din punct de vedere al costurilor, sunt ușor accesibile și pot îndeplini anumite sarcini în cadrul unei întreprinderi. Foarte util pentru companiile mici, cu resurse limitate, există acum aplicații care pot gestiona contabilitatea, facturile, organizarea forței de muncă și multe alte nevoi ale afacerii.

Acum puteți găsi aplicații care pot transforma chiar și cele mai elementare servicii în instrumente inteligente de marketing.

Gestionarea proiectelor

Există diferite aplicații de gestionare a proiectelor care funcționează excelent pentru organizarea de sarcini pentru întreprinderile mici.

Un exemplu este Asana. Aplicația permite ca fiecare utilizator să creeze liste de sarcini și poate atribui sarcini altor persoane cu date scadente, fișiere relevante și note detaliate. Utilizatorii au capacitatea de a comenta sau de a adăuga subtascuri la liste, eliminând necesitatea unor emailuri neîntrerupte.

Aplicații similare: Wunderlist, Todoist, Taiga.io, Workflowy, Wekan, Kanboard.

Thumbnail
Asana

Control de la distanță

Pentru antreprenorii care călătoresc, lucrează de la distanță sau nu petrec prea mult timp la birou, există aplicații cu ajutorul cărora pot avea acces la fișierele computerelor companiei de la distanță.

Ca exemplu, aplicația LogMeIn oferă acces rapid și ușor la PC sau Mac de pe browser, desktop sau mobil, iar astfel, antreprenorii pot accesa fișiere sau aplicații de oriunde.

Aplicații similare: TeamViewer, Chrome Remote Desktop, Remmina, TightVNC, UltraVNC, AnyDesk.

Thumbnail
LogMeIn

Management financiar

Pentru afacerile în creștere este esențial managementul financiar.

În aplicațiile precum CashControl pot fi compilate toate conturile financiare într-un singur loc pentru a oferi o imagine de ansamblu rapidă pentru proprietarii de companii. Fiecare tranzacție poate fi clasificată astfel încât întreprinzătorii să poată urmări cheltuielile, veniturile și cheltuielile lunare cu o diagramă vizuală simplă.

Aplicații similare: Finances 1, Where’s My Money?, Pocket Expense, CashFlow Free, Budget Wiz.

Thumbnail
CashControl

Programarea turelor de lucru a angajaților

Programarea turelor de lucru a angajaților poate fi o parte dificilă în conducerea unei afaceri mici, mai ales pe măsură ce crește numărul de angajați la distanță.

Prin intermediul aplicațiilor precum When I Work Staff Scheduling este posibilă vizualizarea cu ușurință a programului companiei și disponibilitatea fiecărui angajat. Atunci când apar conflicte de programare sau un lucrător trebuie să anuleze în ultima clipă, este ușor să îi contactați rapid tot prin inermediul aplicației.

Aplicații similare: Clock.in, TimeForge, Kronos Workforce.

Thumbnail
When I Work Staff Scheduling

Gestionarea hârtiei

Unul dintre aspectele importante în cadrul întreprinderilor mici este gestionarea hârtiei. Indiferent de afacere, există șanse să vă aflați în căutare de chitanțe, acte, facturi sau cărți de vizită, încercând să vă amintiți numele unui furnizor sau să aflați dacă masa a fost deductibilă.

Aplicația Tiny Scanner face posibil ca telefonul să convertească cu ușurință imaginile în documente PDF. Deci, mai degrabă decât să încercați să găsiți locuri pentru a depune toate documentele fiscale, scrisorile furnizorilor și alte informații, acestea pot fi convertite automat în documente electronice și organizate pe computer.

Aplicații similare: Cam Scanner, Scanner for Document, Office Lens, Genius Scan.

Thumbnail
Tiny Scanner

Analiza site-ului

Pentru companii care își prezintă în mod prioritar produsul sau serviciul utilizând site-ul lor ca centru principal, utilizarea datelor analitice are prioritate în eforturile lor de marketing și publicitate. Atunci când se face bine, analiza se comportă ca un mecanism de feedback, permițând echipelor să obțină o perspectivă nu numai asupra clientului și asupra concurenței, ci și asupra experienței și funcționalității site-ului. Cele mai bune suite de analiză vă pot spune ce funcționează – și, mai important, ce nu și care este rezolvarea.

Google Analytics este aplicația clasică pentru analize simple sau complexe, care urmăresc acțiunile utilizatorilor și ajută companiile să înțeleagă aceste detalii.

Pe lângă stabilirea de obiective pentru afacere, platforma este împărțită în trei aspecte majore: obținerea utilizatorilor, comportamentul utilizatorilor și acțiunile dorite.

De asemenea, există Piwik, o platformă gratuită de analiză open source destinată persoanelor fizice și întreprinderilor mici. Puteți alege să găzduiți și să descărcați software-ul care poate fi apoi încărcat pe servererul firmei sau puteți opta pentru un model de abonament pentru servicii de găzduire în cloud. Software-ul de analiză poate fi, de asemenea, instalat și accesat pe iOS și Android.

Față de Google Analytics care oferă servicii găzduite de la distanță, utilizatorii Piwik dețin și controlează datele. Piwik oferă, de asemenea, caracteristici cum ar fi analiza comerțului electronic și hărțile vizitatorilor în timp real.

Marketingul prin e-mail

Pentru startup-uri, obținerea de clienți, mai ales la început, vizează personalizarea. Acest lucru presupune, pe lângă cunoașterea și comunicarea individuală cu clientul prin intermediul marketingului prin e-mail, segmentare și automatizare.

Instrumentele precum Customer.io se concentrează pe cartografierea acțiunilor clienților și permite crearea de fluxuri de lucru și mesaje automate bazate pe aceste acțiuni.

De asemenea, în afară de mesageria activă, Customer.io permite obținerea de informații detaliate prin urmărirea conversiilor și notarea evenimentelor sau a acțiunilor întreprinse în aplicație.

Un alt instrument util pentru marketingul prin e-mail este Infusionsoft.

Printre multitudinea de caracteristici, Infusionsoft permite companiilor să organizeze atât contacte online, cât și offline, prin etichetarea și segmentarea puternică, colectând date despre comportamentele specifice ale clienților și apoi stabilind o linie de bază prin evaluarea interacțiunilor lor de marketing.

Aceast lucru înseamnă că cei mai activi clienți sunt prioritizați. Companiile pot urmări, de asemenea, implicarea și personalizarea mesajelor de urmărire pe baza acestor profiluri de clienți bazate pe date.

Fiverr

Fiverr le oferă utilizatorilor acces la milioane de oameni care oferă milioane de servicii începând de la prețul de 5 dolari. Fiverr găzduiește o vastă comunitate de freelanceri care pot face orice, de la proiectarea unui logo, editare foto și video, scrierea de texte, la compunerea muzicii.

Această comunitate poate fi de mare ajutor pentu startup-urile care sunt la început și nu dispun de bugete consistente pentru diferite nevoi.

Cu o sumă mică de bani, antreprenorii pot apela la freelancer-ii de pe site dacă au nevoie de un video de prezentare a unui produs, o imagine de promovare pe rețelele de socializare sau un logo pentru compania sa.


Daca ești un antreprenor desăvârșit și vrei să pui bazele unei afaceri, te așteptăm la o discuție cu echipa www.businessmarket.md, și totul va deveni mult mai ușor deoarece vă oferim servicii de calitate:


CREARE WEB SITE
BRANDING
PLANURI DE AFACERI
ÎNFIINȚARE FIRME

Expertul afacerilor tale!