Când auzi cuvântul Web Design, care e primul cuvânt care ne vine în minte? Frumos, atractiv, colorat? E foarte comun pentru oameni când aud de Web Design, să se ducă cu gândul la o formă de artă online. În esență, Web Design-ul e considerat o formă de artă digitală. De fapt, Web Design înseamnă mult mai mult decât a face un site să arate frumos.

Un Web Design eficient se compune dintr-o structură, un grad de utilizare, funcționalitate și multe altele. În acest articol vom explora pașii care trebuie urmați pentru a crea un Web Design eficient.

Structura site-ului este un element important în Web Design

Unul dintre elementele principale în crearea unui layout. Aceasta e gândită în funcție de platforma pe care se va lucra layoutul. Fie că se va folosi HTML, PHP, CSS sau alte limbaje de programare sau scripturi precum WordPress, fiecare dintre ele are pro și cons-urile ei.

Cea mai mare problemă legată de structură și SEO este legată de tipul de cod folosit. De exemplu codul voluminos care include multe erori sau codul extra care nu este necesar poate avea ca și cauză, timpul de încărcare foarte lent. Motoarele de căutare tind să favorizeze site-uri care se încarcă mai rapid, așa că acest lucru poate afecta partea de SEO. Totodată când structura este bună, face ca site-ul să fie ușor de navigat.

Gradul de utilizare e crucial pentru succesul unui Web Design eficient

Gradul de utilizare se referă la cât de ușor este pentru utilizatori noi să navigheze pe un site, să găsească ce caută și să interacționeze. Cum este când îți intră niște vizitatori pe pagină, e ușor pentru ei sa navigheze? Pot parcurge paginile, de pe una pe alta și înapoi la pagina de început? Sau se pierd și posibil părăsesc pagina de frustrare? O companie bună de Web Design va crea o structură ușor de navigat atât pentru „search engine spiders” cât și pentru utilizatori.

Lizibilitatea e alt element important pentru Web Design

Lizibilitatea e alt element important pentru Web Design iar aceasta constă în cât de ușor îi este utilizatorului să citească un site. Mulți owneri de site-uri web nu știu că textul negru peste un background alb e cel mai ușor de citit, în timp ce un background negru arată modern, e inconfortabil pentru cititorul de rând. Pe cât posibil trebuie ținut cont de acest lucru când se aleg culorile pentru un layout.

Funcționalitatea este cheia într-un Web Design eficient

Site-ul ar trebui să fie ușor de interacționat. Aceasta nu este o problemă pentru cele actuale, dar poate fi o problemă pentru cele ce oferă metode de interacțiune. De exemplu dacă aveți un BLOG unde vizitatorii pot comenta la posturi, el trebuie să funcționeze perfect. Pe forumuri sau alte comunități, vizitatorii se așteaptă ca site-ul să funcționeze perfect, începând de la a le permite să posteze până la a vizualiza postarea lor. Când lucrurile nu merg cum trebuie, poate afecta partea de SEO și traficul pe site. În general un utilizator care pățește de multe ori să nu îi funcționeze ceva pe site, în timp nu se va mai întoarce la el.

Funcționalitatea unui site poate include următoarele criterii dar nu e limitată la ele:

  • să funcționeze corect linkurile
  • să funcționeze corect tot materialul ce se poate downloada și să fie ușor de accesat
  • o funcție de Search care să permită utilizatorilor să găsească content ușor.

În concluzie, Web Design-ul nu e doar despre cât de frumos arată un site, ci și despre cât de bine funcționează, cât de ușor este de folosit, cât de lizibil este textul și cât de ușor este de implementat. Atât timp cât se va ține cont de aceste elemente când se lucrează la un site, va ieși ceva care va mulțumi utilizatorii care îl accesează și asta este cel mai important până la urmă.


Daca ești un antreprenor desăvârșit și vrei să pui bazele unei afaceri, te așteptăm la o discuție cu echipa www.businessmarket.md, și totul va deveni mult mai ușor deoarece vă oferim servicii de calitate:


CREARE WEB SITE
BRANDING
PLANURI DE AFACERI
ÎNFIINȚARE FIRME
 

Expertul afacerilor tale!