RPA

ZURICH Insurance “angajează” roboți pentru soluționarea daunelor cu vătămări corporale, scrie 1asig.ro.

ZURICH Insurance, cel mai mare asigurator elvețian a anunțat că va începe să utilizeze inteligența artificială pentru a stabili cuantumul indemnizațiilor cu vătămări corporale. “O serie de studii au aratat că timpul de procesare ar putea fi redus de la o ora la câteva secunde”, scrie rt.com, citând ZURICH Insurance.

În acest sens, ZURICH a lansat un program pilot, în luna martie, prin care “roboții” examinează documente, precum rapoartele medicale.

“Recent a fost introdusă inteligența artificială și au fost economisite pâna la 40.000 ore de lucru, timpul de procesare a cererilor de plată fiind accelerat până la cinci secunde”, a declarat Tom de SWAAN, Președintele ZURICH Insurance, citat de Reuters.

 
 
for_you_car_icon1

RCA ONLINE

DETALII

premier_classic_car_icon

CASCO ONLINE

DETALII

for_you_caravan_icon1

CARTE VERDE 

DETALII

for_you_travel_icon1

CĂLĂTORIE ONLINE

DETALII

 

Cele mai recente studii arată că, în următorul deceniu, mai bine de jumătate din joburile din companiile de asigurare ar putea fi preluate de “roboți”.

“Desigur, intenționăm să extindem utilizarea inteligenței artificiale”, a continuat Tom de SWAAN.

La nivelul companiilor de asigurare, cel mai cunoscut exemplu în utilizarea inteligenței artificiale este star-up-ul american LEMONADE – aceștia fiind recunoscuți pentru rapiditatea cu care emit o poliță de asiguare (90 secunde), respectiv plata a daunelor (trei minute).

P.S. Nu uita să te abonezi la www.businessmarket.md aici:  https://www.facebook.com/businesmarketmd/

Expertul afacerilor tale!