Vara este abia la început, însă mireasma de vacanță ne-a copleșit deja. Dacă nu v-ați făcut din timp planuri de vacanță, dar doriți să evadați pentru câteva zile din rutina orașului, v-am pregătit o listă cu zece dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță unde puteți ajunge cu autoturismul personal, în confortul propriu și cu costuri reduse.

Așadar, puneți-vă în bagaj costumul de baie, faceți plinul la mașină și porniți către vacanța de vis! Am ales ca punct de plecare Chișinăul, pentru un calcul cât mai exact al distanțelor.


Thassos


 

Insula Thassos este recunoscută drept „insula de smarald” a Greciei și este situată în golful Kavala, în partea nordică a Mării Egee. Litoralul este stâncos înspre est și vest și nisipos înspre nord și sud. Trebuie să știți că Thassos este o insulă muntoasă.

Traseu Chișinău – Thassos cu mașina

Varianta cea mai scurtă a acestui traseu este prin Galați (România) și Shumen (Bulgaria), această rută măsurând doar 1041. Timp de parcurgere: 15 – 16 ore. Aglomerație scăzută. Dificultate mare (pe partea grecească drumul este foarte îngust – o bandă jumătate, plin de curbe foarte strânse).


Halkidiki


 

Halkidiki este o zonă peninuslară din Grecia numărând 3 brațe: Kassandra, Sithonia (unde sunt amplasate stațiunile turistice, pensiunile și hotelurile pentru toate buzunarele și toate gusturile) și Muntele Athos (rezervat accesului doar calugărilor și preoților care slujesc la mănăstiri, adevărate fortificații în munte).

Traseu Chișinău – Halkidiki cu mașina

Distanta totală Chișinău-Halkidiki este de aproximativ 1138 km. Timp de parcurgere: aproximativ 17 ore.


 Corfu


 

Soare, hoteluri pentru toate gusturile și toate buzunarele, mâncare bună și plaje romantice. Așa ar putea fi descrisă în doar câteva cuvinte insula Corfu. Încărcată de istorie, insula Corfu spune o poveste la fiecare colț de stradă, atrăgând milioane de turiști din întreaga lume.

Traseu Chișinău – Corfu cu mașina

Distanța Chișinău – Corfu: 1490 Km, neluând în calcul traversarea cu ferryboat-ul (Chișinău – Bucuresti – Russe – Byala – Pleven – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Salonic – Veroia – Slatista – Metsovo – Igoumenitsa – apoi ferryboat-ul pana in Corfu). Durata drumului Chișinău – Corfu: 20 ore (fără eventuale pauze).

 

Albena


 

Albena este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe coasta Mării Negre situată la 40 km de Varna, capitala maritimă a Bulgariei. Plaja din Albena are 6 km lungime și 150 m lățime, intinzându-se de-a lungul unui golf pitoresc. Stațiunea este o delectare pentru toate vârstele.

Traseu Chișinău – Albena cu mașina

Traseul Chișinău – Albena măsoară 556 km. Timpul necesar parcurgerii traseului este de 8 ore cu mașina personală.

 

Balchik


 

Balcic este un oraș situat la țărmul Mării Negre, în nord-estul Bulgariei. Datorită versanților de calcar din perimetrul său, localitatea a fost supranumită „Orașul Alb”. Intreaga zonă a fost numită „Coasta de Argint” din aceleași motive.

Traseu Chișinăi – Balchik cu mașina

Traseul Chișinău – Balchik măsoară 539 km. Timpul necesar parcurgerii traseului este de 7 ore și 40 min cu mașina personală.

 

Sunny Beach


 

Sunny Beach este cea mai mare stațiune din Bulgaria, ea concurând cu Albena și Nisipurile de Aur pentru titlul de cea mai populară destinație de vacanță. Stațiunea este ideală pentru un sejur liniștit, relaxant, dar poate fi potrivită și pentru tinerii care vor să aibă parte de aventură și distracții non-stop.

Traseu Chișinău – Sunny Beach cu mașina

Traseul cu mașina Chișinău – Sunny Beach are aproximativ 640 km și se parcurge în 9 ore și jumătate.

 

Dubrovnik


 

Dubrovnik este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică, situată în sudul extrem al Croației. „Cine caută raiul pe pamânt, trebuie să viziteze orașul Dubrovnik” – spunea George Bernard Shaw, după o vizită în centrul cultural și turistic al Dalmatiei de Sud. Dacă visați și voi la o vacanță de neuitat, Dubrovnik este destinația perfectă.

Traseu Chișinău – Dubrovnik cu mașina

Distanța dintre Chișinău și Dubrovnik măsoară 1414 km și poate fi parcursă în aproximativ 21 ore cu mașina personală.

 

Split


 

Split este cel mai mare și mai important oraș din Dalmația, și cel de-al doilea oraș al Croatiei. Orașul Split este considerat de localnici inima coastei Dalmate. Este situat la 150 km nord de Dubrovnik, fiind cea mai mare localitate de pe litoral. Atunci când colonia romana Salona a fost invadată de barbari, în secolul al VII-lea, mulți dintre locuitorii aceșteia s-au refugiat la Split, în spatele zidurilor înalte ale palatului lui Diocletian.

Traseu Chișinău – Split cu mașina

Distanța dintre București și Split măsoară 1764 km și poate fi parcursă în aproximativ 21 ore.

 

Budva


 

Stațiunea Budva este capitala turismului muntenegrean, cu un trecut istoric impresionant și cu o bogată tradiție istorică. Orașul teatrelor, al festivalurilor și al sejururilor turistice este împânzit de leandri, palmieri, maslini și smochini, iar din imediata apropiere munții și pădurile de brad își trimit peste stațiune parfumul sănătos.

Traseu Chișinău – Budva cu mașina

Distanța dintre Chișinău și Budva este de 1380 km și poate fi parcursă în aproximativ 20 ore 30 min.

 

29bb515ce379854f4673202bbefa2775Dacă plecați în călătorii cu autoturismul, nu uitați de Cartea Verde si ROvinieta (CADOU) de la platforma BUSINESS MARKET. Dacă călătoriți cu avionul, asigurarea medicală peste hotare este un document necesar în cazuri de urgență medicală.

În perioada 1 Iunie – 30 Septembrie 2017 se desfășoară PROMOȚIA CARTE VERDE cu Premii Garantate.

Premiu garantat pentru Cartea Verde:

  • ROvinieta (taxa de drum în România)  
  • DISCOUNT 15% PENTRU ASIGURAREA MEDICALĂ PESTE HOTARE   
  • DISCOUNT CARD 15% LA TOATE SERVICIILE PLATFORMEI WWW.BUSINESSMARKET.MD  
  • LIVRARE GRATUITĂ

Informații: pe acest LINK  , la telefon 069 59 33 36. Sau vă așteptăm la oficiul niostru: Bd. Decebal 89 A


P.S. Nu uita să te abonezi la www.businessmarket.md aici:  https://www.facebook.com/businesmarketmd/

Expertul afacerilor tale!