bagaj-de-calatorie-pentru-anglia-848x450
Bunurile conţinute în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o ţară non-UE sunt admise fără plata taxelor vamale cu respectarea următoarelor condiţii:
 • importul să fie de natură ocazională
 • bunurile să fie exclusiv de uz personal al călătorilor sau familiilor acestora sau destinate pentru cadouri.

Pentru că trebuie să știi exact care produse și în ce cantitate le poți importa în UE fără a plăti taxele vamale. Astfel, sunt permise a fi importate în scutire de taxe vamale, TVA şi accize următoarele bunuri:

1. Obiecte de uz personal necesare în mod rezonabil pentru călătorie:

Îmbrăcăminte şi încăltăminte, articole de toaletă, bijuterii personale, aparate fotografice si aparate cinematografice de luat vederi, însotite de o cantitate rezonabilă de pelicule şi de accesorii camere video, aparate portative de inregistrare video, insoțite de o cantitate rezonabilă de benzi, instrumente muzicale portabile, aparate receptoare de radio portative, aparate receptoare de televiziune portative, calculatoare personale portative

2. Mărfuri pentru scopuri sportive:

Schiuri şi beţe, patine, sănii, îmbrăcăminte, încăltăminte şi mănuşi de sport, mingi de orice fel, rachete, crose, plase, bastoane şi altele similare.

3. Produse din tutun:      

 • 40 de ţigarete, adică două pachete de țigări         
 • 100 de cigarillos (trabucuri cu o greutate maximă de 3 grame fiecare)       
 • 50 de trabucuri         
 • 250 grame de tutun de fumat.   

Fii atent! Aceste cantități se atribuie la o singură persoană. Cu alte cuvinte, dacă sunteți mai multe persoane în mașină, puteți lua mai multe pachete de țigări, dar nu mai mult de două pachete per persoană.

Încă un aspect de luat în calcul. Scutirea poate fi aplicată pentru o combinaţie a acestora cu condiţia ca totalul procentelor utilizate din cantităţile individuale permise să nu depăşescă 100%. De exemplu, un pachet de țigări + 50 de cigarillos = 100%

4. Băuturi alcoolice:     

 • Băuturile cu tărie alcoolică de peste 22% pot fi importate într-o cantitate nu mai mare de 1 litru, așa că fii atent la gramajul indicat pe sticle. Bunăoară, dacă vrei să iai cu tine două sticle de votcă de 750 de ml. vei fi oprit, întrucât suma acestora depășește volumul de 1 litru.
 • Băuturile cu o concentrație alcoolică mai mică de 22% – 2 litri
 • Vinuri, cu excepția celor spumante – 4 litri
 • Bere – 16 litri.

Se aplică aceleași reguli ca la articolele de tutungerie, totalul procentelor utilizate din cantităţile individuale permise să nu depăşescă 100%.   

ATENŢIE!  

Călătorilor sub 17 ani nu li se acordă nici o scutire pentru produse din tutun, alcool şi băuturi alcoolice.   

5. Produsele alimentare   

Regulamentul Comisiei Europene Nr. 206 din anul 2009 interzice tuturor călătorilor, inclusiv celor din statele non-membre de a transporta cu ei carne și mezeluri, precum și produsele lactate, nici chiar în bagajul de mână și nici în coletele poștale.

Excepţie constituie importul de produse din carne sau lapte din Croaţia, Franţa, Insulele Feroe, Groenlanda şi Islanda, cu condiţia ca aceste produse nu vor depăși cantitatea de 10 kilograme.

De asemenea, excepţia se aplică în ceea ce priveşte hrana pentru copii, precum şi alimentele pentru persoanele care au nevoie de un regim alimentar special.  Este permisă introducerea a numai 2 kg și numai în cazul în care aceste produse îndeplinesc următoarele condiţii:

 • nu necesită temperatură de refrigerare înainte de deschidere
 • sunt ambalate de producător pentru comercializare direct către consumatorul final, cu indicarea mărcii comerciale înregistrate
 • ambalajul este intact, cu excepţia cazului în care conţinutul este utilizat în acel moment

Pentru pește și produsele de mare restricția cantitativă este stabilită de până la 20 de kg.

Pentru miere, stridiile proaspete şi melci – până la 2 kg.

6. Diverse bunuri

Alte bunuri decât cele descrise mai sus – în limita unei valori globale de 300 de euro. Deci dacă cineva te roagă să transmiți bunuri care costă mai mult de suma indicată, va trebui să treci toate formalitățile vamale de rigoare.

Noi din partea noastră îți dorim succes și nu ezita să ne contactezi dacă ai mai multe întrebări.


29bb515ce379854f4673202bbefa2775Dacă plecați în călătorii cu autoturismul, nu uitați de Cartea Verde si ROvinieta (CADOU) de la platforma BUSINESS MARKET. Dacă călătoriți cu avionul, asigurarea medicală peste hotare este un document necesar în cazuri de urgență medicală.

În perioada 1 Iunie – 30 Septembrie 2017 se desfășoară PROMOȚIA CARTE VERDE cu Premii Garantate.

Premiu garantat pentru Cartea Verde:

 • ROvinieta (taxa de drum în România)  
 • DISCOUNT 15% PENTRU ASIGURAREA MEDICALĂ PESTE HOTARE   
 • DISCOUNT CARD 15% LA TOATE SERVICIILE PLATFORMEI WWW.BUSINESSMARKET.MD  
 • LIVRARE GRATUITĂ

Informații: pe acest LINK  , la telefon 069 59 33 36. Sau vă așteptăm la oficiul niostru: Bd. Decebal 89 A


Expertul afacerilor tale!